Peći i kamini za etažno grejanje

PEĆI I KAMINI ZA ETAŽNO GREJANJE

Etažno grejanje na drva se, kroz godine inovacija i mali milion novih načina i sistema grejanja, pokazalo kao najpouzdanije, najisplativije i najzdravije rešenje za grejanje Vašeg domaćinstva. Sami upravljate temperaturom u celoj kući, pravilno raspoređujete toplotu i niste prinuđeni da udišete prašinu i suv vazduh, što je najbitnije od svega. Isto tako, ne zavisite od globalnog kretanja cena drugih energenata, već ste sami svoj gazda.

PEĆI ZA ETAŽNO GREJANJE - KVALITET, SIGURNOST I NEZAVISNOST

Najveća prednost kod kaminskih peći za etažno grejanje je sama veličina ložišta, kao i veličina ložišta u odnosu na ostatak uređaja i sistem zagrevanja. Zašto je to tako?

Zato što Vam se na taj način otvara mogućnost da lakše i efikasnije upravljate sistemom grejanja.
Kada želite brzo zagrevanje sistema do maksimalne temperature, napunite ložište do vrha, otvorite promaju u dimnjaku i radijatori će se relativno brzo 'usijati', kao i sama peć.
Kada želite da napustite kuću, a da Vas sačeka pristojna temperaturu pri povratku, pre izlaska zavrnete klapnu za regulaciju promaje u dimnjaku i ostavite peć da radi na 'manjem broju obrtaja', tačnije na tihoj vatri. Isto važi i za večernje loženje, pre odlaska na spavanje. Niko ne voli da ustaje noću samo da bi ložio. To sve sa malim ložištem prosto nije izvodljivo.

Velika ložišta imaju i velika vatrostalna stakla, tako da Vam je i uživanje kraj vatre zagarantovano. Činjenica je da sedenje do vatre greje i dušu i telo u hladnim zimskim danima. 

Još jedan je razlog zašto će etažno grejanje na drva uvek i zauvek biti najsigurniji izbor. Od goriva koje se koriste u grejanju, drvo je jedini obnovljiv izvor energije. Prema tome - najzdravije, najčistije i najbezbednije gorivo.

Zarad izvlačenja maksimalne efikasnosti iz uređaja, preporuka je da se drva nabave nekoliko meseci pre grejne sezone, kako bi im procenat vlažnosti pao ispod 20%.

U našoj ponudi peći za etažno grejanje možete naći proizvode brendova 'Prity' i 'Zvezda'. Različiti su koncepti njihovih kotlova, ali obe varijante garantuju stvari koje su napisane u prethodnom delu teskta. Kotao u svakoj od 'Prity' peći  je neodvojivi deo uređaja i nalazi se sa svih strana ložišta, razgraničen debelim čeličnim limom od samog ložišta. Uz to, raspolaže velikom zapreminom.
Sa druge strane, kod 'Zvezda' peći kotao je spirala manje zapremine, koja je napravljena od kotlovskog lima i montirana je u samom ložištu, uz gornji i bočne 'zidove'. Taj kotao je zamenljiv. 

 

KAMINI ZA ETAŽNO GREJANJE - PORODIČNO OGNJIŠTE I IZBOR BROJ 1 ZA GREJANJE 

Kamini za etažno grejanje imaju kupce u ljudima koji, tokom hladnih zimskih dana, žele da u svom domu, vikendici ili restoranu stvore pravi osećaj topline i ambijent porodičnog ognjišta, pri tom ravnomerno zagreju celo domaćinstvo. Ko se odluči za ovakav tip grejanja, vrlo brzo shvati da kamin nije samo uređaj za grejanje, već srce svakog doma. 

Što se tiče kamina za etažno grejanje koje mi nudimo, radimo isključivo program 'Prity'-ja. Koncept njihovih uređaja iz ove branše je, maltene, jedinstven na tržištu. 

Kada se, sa gorepomenutih 'emocionalnih' stvari koje Vam ovi uređaji pružaju, pređe na tehničke detalje, tu se tek stvara prostor za osmeh na licu i miran zimski san svakog potencijalnog kupca i korisnika. Prvenstveno, proizvode se od čelika debelog od 3.5 do 4mm. Sama ta informacija je ozbiljan garant dugovečnosti što je jako bitna stavka, imajući u vidu da se za ove kamine mora napraviti čitav projekat ugrađivanja i zidanja.
Kotao u tim kaminima je napravljen kao jedinstvena celina koja se prostire oko celog ložišta. To omogućava vrlo brzo zagrevanje vode, samim tim 'usijanje' celog sistema grejanja. S obzirom na veličinu ložišta i mogućnosti da sami regulišete promaju u dimnjaku i brzinu sagorevanja ogreva, uvek možete da smanjite intenzitet zagrevanja. Tačnije, zatvorite klapnu na dimnjaku i ostavite drva da se tiho 'krčkaju', na manjem broju obrtaja. Time blago smanjite temperaturu celog domaćinstva, ali to je neprocenjiva mogućnost kada treba da izađete iz kuće ili uveče odete na spavanje. Iz razloga što uređaj može satima da radi na tihoj vatri, zadržavajući plamen i održavajući više nego pristojnu temperaturu.

Izaberite sebi odgovarajuć model i sačekajte besplatnu dostavu na kućnu adresu.
Moguće je plaćanje pouzećem, uplatnicom ili debitnom karticom. Ukoliko je kartica 'Banca intesa' možete odabrati i mogućnost plaćanja na 6 rata.

Cene rastuće
Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code