ETAŽNO GREJANJE NA DRVA - KVALITET, SIGURNOST I NEZAVISNOST

ETAŽNO GREJANJE NA DRVA - KVALITET, SIGURNOST I NEZAVISNOST
29 April 2024

Živimo u 21.veku. 'Svakodnevno' smo izloženi raznoraznim inovacijama, a tu se dosta ističu neki novi i moderni sistemi grejanja. Ipak, uzimajući u obzir mnogo faktora, sopstveni sistem etažnog grejanja na drva pokazao se kao najpouzdanije, najisplativije i najzdravije rešenje za grejanje domaćinstva. 
 

Pre svega, stiče se nezavisnost od globalnog kretanja cena drugih energenata, uključujući i usluge gradske toplane. U celoj kući ili stanu temperatura je ujednačena i može da se 'podešava' loženjem i regulacijom promaje u dimnjaku. Najbitnije od svega, može da se ostavi sistem na tihoj vatri dok nema nikog u kući i da se održi više nego pristojna temperatura. 

Samo grejanje na drva nikako ne može da 'izađe iz mode' zato što je drvo jedini obnovljiv izvor energije koji se koristi u grejanju. Takođe je neutralni nosač energije. Nakon što sagori ugljendioksid, drugo drveće ga apsorbuje i tako ugljendioksid samo kruži u prirodi. Dodatna prednost je što grejna tela na drva ne suše vazduh te grejanje ne može da utiče na respiratorne probleme.


Što se isplativosti tiče, svakako je najisplativije grejati se na drva - posebno ukoliko se ogrev obezbedi na vreme. Obezbeđivanje ogreva na vreme je bitno i zbog energetske efikasnosti, kako bi se uskladištena drva malo osušila i procenat vlažnosti im pao ispod 20%.


Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code